top of page
Sekvoja centar ured

Važno nam je da se svi skupa dobro osjećamo, rastemo i napredujemo, ali i da se pritom odlično zabavljamo... Čvrsto vjerujemo da učenje kroz umjetnost daje prave rezultate jer u takvome učenju uživamo!

 

O Nama

Ono što nas razlikuje od ostalih klasičnih škola za strane jezika naše je čvrsto uvjerenje da je svaki polaznik jedinstvena osoba koja zahtijeva osoban pristup, te da učenje mora biti zabavno. Upravo iz tog razloga, a i zato jer smo kreativci u duši, stalno smišljamo nove, zabavnije i kreativnije načine učenja stranih jezika pa smo tako razvili i posebnu metodu učenja, za početak, engleskoga jezika kroz umjetnost nazvanu ESL Through Art (English As a Second Language Through Art) ili Engleski kroz umjetnost. Glavni partner ovog programa je zagrebački Muzej suvremene umjetnosti koji ćemo u toku programa redovito posjećivati i koristiti njegove eksponate u učenju engleskoga jezika.

Naši instruktori, uvijek izvorni govornici stranoga jezika koji podučavaju, pomažu vam savladati strani jezik koji vam koristi u stvarnim, svakodnevnim životnim situacijama. To znači da se u programima za učenje služimo raznovrsnim materijalima, sredstvima i medijima, no uvijek obraćamo pozornost na osobne interese i iskustva kako studenata tako i naših instruktora. Svjesni smo činjenice da uspjeh u poslu i životu često ovisi o kvalitetnim društvenim odnosima i uspješnoj komunikaciji pa stoga posebnu pozornost poklanjamo analizi aktualnih događaja u zemlji i svijetu, a diskusijama i razgovorima naše studente pokušavamo potaknuti i na znalačko zanimanje za sve kulturne i društvene aspekte života.

Imajući na umu da postoje različite vrste inteligencije, u podučavanju koristimo metode koje ovise o individualnim osobinama i interesima studenata te često posežemo za tehnikama koje instruktorima omogućuju da povežu učenje sa studentovim životnim interesima i emotivnim iskustvima. Stoga često inspiraciju kao i alate za podučavanje pronalazimo u umjetnosti, kreativnim aktivnostima i raznim vizualnim pomagalima. U Sekvoji živopisni primjeri i praktična primjena uvijek imaju prednost pred šturom teorijom. Redovito prikupljamo stručne ankete o zadovoljstvu studenata da bismo što je više moguće programe prilagodili njihovim potrebama i željama.

 

Filozofija podučavanja

Mjesto i vrijeme poduka

Svako učenje ovisi o situaciji pa tako najnovije studije pokazuju da se najlakše prisjećamo novih informacija u okolini u kojoj su one naučene. Stoga, naši instruktori održavaju programe stranog jezika u onom okruženju u kojem se vi najbolje osjećate: kada su u pitanju programi učenja uz pomoć umjetnosti, osim u našim učionicama (Heinzelova 47), nastavu održavamo i u muzejima te na otvorenome, a poslovni klijenti najćešće odabiru opciju dolaska u njihov ured.  Na taj način poslovnim ljudima omogućavamo da naše usluge (programe učenja stranih jezika ili personalizirane poslovne usluge savjetovanja) koriste uz najmanje moguće prekidanje poslovnih obaveza i inkorporiraju ih u dnevni raspored kada im to najviše odgovara.

bottom of page